"Магістральні газопроводи" призначили нового гендиректора "Оператора ГТС"

Вівторок, 21 березня 2023, 16:49 -
 
Дмитро Липпа
фото: оператор гтс

Новим генеральним директором "Оператора ГТС України" призначили Дмитра Липпу - напередодні Кабмін погодив його кандидатуру.

Про це повідомляє пресслужба "Оператора ГТС".

"Дмитро Липпа приступив до виконання обов’язків генерального директора Оператора газотранспортної системи України.

Він був обраний на посаду за результатами відкритого відбору, оголошеного акціонером компанії АТ "МГУ", та призначений за погодження Кабінету Міністрів України від 17 березня 2023 року", - йдеться у повідомленні.

Реклама:

Перед цим акціонер компанії - АТ "Магістральні газопроводи України" - оголосив про призначення Липпи.

До переходу в "Оператор ГТС України" він очолював металургійне підприємство "Каметсталь" (входить до холдингу "Метінвест" Ахметова-Новинського).

Нагадаємо:

Реклама:

Кабінет міністрів на засіданні 17 березня погодив кандидатуру Дмитра Липпи на посаду гендиректора "Оператора газотранспортної системи України" (ОГТСУ).

Раніше повідомлялось, що наглядова рада "Магістральних газопроводів України" (МГУ) досі не призначила нового гендиректора "Оператора газотранспортної системи України" ("ОГТСУ") - з моменту звільнення попереднього гендиректора минуло вже більш ніж п'ять місяців.

Попередній гендиректор "ОГТСУ" Сергій Макогон був звільнений наглядовою радою "МГУ" 16 вересня 2022 року.

Його змінив виконуючий обов'язки гендиректора Павел Юзеф Станчак. До цього Станчак працював заступником гендиректора "ОГТСУ" з питань розвитку та трансформації.

Наглядова рада "МГУ" оголосила конкурсний відбір 25 листопада 2022 року. Додаткової інформації не було оприлюднено, зокрема, скільки кандидатів подали заявки та коли буде завершено відбір.

Раніше список кандидатів на посаду гендиректора "ОГТСУ" потрапив у ЗМІ. За інформацією джерел "Економічної правди", до списку претендентів увійшли 19 кандидатів. Липпа теж був у цьому списку.

Згідно вимог чинного законодавства кандидатура на посаду керівника "ОГТСУ" має бути спершу погоджена Кабміном, а вже потім призначена на посаду рішенням наглядової ради "МГУ".

Економічна правда

Реклама: