Нового гендиректора Оператора ГТС досі не призначили

Неділя, 26 лютого 2023, 15:30 -

Наглядова рада "Магістральних газопроводів України" (МГУ) досі не призначила нового гендиректора "Оператора газотранспортної системи України" ("ОГТСУ") - з моменту звільнення попереднього гендиректора минуло вже більш ніж п'ять місяців.

Про це йдеться у дайджесті SOE Weekly для ЕП.

Попередній гендиректор "ОГТСУ" Сергій Макогон був звільнений наглядовою радою "МГУ" 16 вересня 2022 року.

Його змінив виконуючий обов'язки гендиректора Павел Юзеф Станчак. До цього Станчак працював заступником гендиректора "ОГТСУ" з питань розвитку та трансформації.

Реклама:

Наглядова рада "МГУ" оголосила конкурсний відбір 25 листопада 2022 року. Додаткової інформації не було оприлюднено, зокрема, скільки кандидатів подали заявки та коли буде завершено відбір.

Раніше список кандидатів на посаду гендиректора "ОГТСУ" потрапив у ЗМІ. За інформацією джерел "Економічної правди", до списку претендентів увійшли 19 кандидатів.

Згідно вимог чинного законодавства кандидатура на посаду керівника "ОГТСУ" має бути спершу погоджена Кабміном, а вже потім призначена на посаду рішенням наглядової ради "МГУ".

Реклама:

У свою чергу, відсутня будь-яка інформація щодо того, чи наглядова рада "МГУ" за результатами конкурсу відібрала таку кандидатуру та подала її на погодження КМУ, а також чи погодив або не погодив КМУ таку кандидатуру.

Читайте детальніше у дайджесті: Українські компанії прозвітують про відносини з РФ, Оператор ГТС досі без голови: підсумки тижня для ДП

Економічна правда

Реклама: