Суд конфіскував Демурінський ГЗК росмільярдера Шелкова: апеляцію Мін'юсту задовольнили

П'ятниця, 3 лютого 2023, 17:59 -

Апеляційна палата ВАКС задовольнила апеляційну скаргу Мін'юсту і конфіскувала "Демурінський гірничо-збагачувальний комбінат" російського олігарха Михайла Шелкова в межах застосованих до нього санкцій. 

Про це повідомила у Facebook очільниця департаменту санкційної політики Мін’юсту Інна Богатих.

"100% Демуріїнського гірничо-збагачувального комбінату переходять у власність держави Україна!

Вищий антикорупційний суд щойно задовольнив апеляційну скаргу Міністерство юстиції України та стягнув в дохід держави активи російського олігарха михайла шелкова, які він намагався замаскувати як власність "українського інвестора", продавши напередодні повномасштабного вторгнення титановий комбінат за 3750 євро громадянці України.

Реклама:

Сьогодні ВАКС виніс остаточне рішення, яке не підлягає оскарженню - 100% ДемГЗК, ТОВ "Інаестагро"; ТОВ "Тай-Мінералс"; грошові кошти понад 14 млн.грн.; нерухомість; транспорт; обладнання - в дохід держави", - написала Богатих.

У пресслужбі Апеляційної палати ВАКС підтверили, що колегія суддів задовольнила апеляційну скаргу Мін'юсту в повному обсязі та постановила стягнути в дохід держави такі активи: 

  • 100 % частки в статутному капіталі ТОВ "Демурінський гірничо-збагачувальний комбінат";
  • майно, що належить ТОВ "Демурінський гірничо-збагачувальний комбінат": 3 будівлі, будинок, комплекс будівель та споруд загальною площею 6201 кв м, 2 трактори, 3 навантажувачі, екскаватор, 5 транспортних засобів, а також понад 14,4 млн грн на рахунках банку;
  • 100 % частки в статутному капіталі ТОВ "Тай-Мінералс";
  • 100 % частки в статутному капіталі ТОВ "ІНВЕСТАГРО".

Рішення набрало законної сили з моменту проголошення та оскарженню в касаційному порядку не підлягає.

Реклама:

Нагадуємо:

Вищий антикорупційний суд (ВАКС) конфіскував українські активи російського мільярдера, ексглаву інвестиційного підрозділу державної компанії "Ростех" Михайла Шелкова. Він є основним бенефіціарам та членом ради директорів найбільшого у світі виробника титану російської ПАТ "Корпорація ВСМПО-Авісма".

Вищий антикорупційний суд відмовив у задоволенні позову Мін’юсту щодо конфіскації "Демурінського гірничо-збагачувального комбінату" та інших компаній, підконтрольних російському мільярдеру Шелкову. Мін'юст подав апеляцію.

У 2021 році Шелков був включений до українського санкційного списку. Він займає 59 позицію у російському Forbes зі статками у 1,5 млрд доларів.

Вищий антикорупційний суд (ВАКС) 26 грудня 2022 року почав розгляд справи за позовом Мін'юсту про конфіскацію українських активів Михайла Шелкова.

Економічна правда

Реклама: