Новини 30 січня: в Україні стартував обмін ламп, уряд розробить нову систему закупівель для армії

Понеділок, 30 січня 2023, 21:00

Про "зернову ініціативу". У рамках "зернової ініціативи" 18 суден за тиждень експортували 664 тисячі тонн продовольства з портів Великої Одеси - це на третину менше обсягів експорту за позаминулий тиждень. Зберігається критично низький показник виходу суден з портів.

Про обмін ламп. Українці з 30 січня можуть обміняти 5 старих ламп розжарювання на стільки ж LED-ламп.

Про Ryanair. Ірландський лоукостер Ryanair наймає значну кількість українських пілотів та бортпровідників, щоб бути готовими повернутися в країну, коли закінчиться війна з Росією.

Про арешт активів. За клопотанням Офісу Генерального прокурора арештовано 32 млн грн найбільшого в Україні виробника металургійного глинозему та гідроксиду алюмінію, власником якого є підсанкційний російський олігарх Олег Дерипаска.

Реклама:

Про закупівлі. Прем’єр-міністр Денис Шмигаль доручив створити оновлену систему закупівель для армії, яка збалансує дотримання секретності та публічний контроль за закупівлями. Обов'язковим елементом такої системи має стати публікація цін на продукти й товари.

Ексклюзив ЕП

Відродження "Волинянки" чи дешевий "китаєць": що відомо про український електромобіль LUAZ

Чому перший український електропікап дуже нагадує дешевий китайський електромобіль з Alibaba, коли він з’явиться в продажу і що в ньому українське?

Реклама:
Реклама: