Новини 2 грудня: прогноз падіння економіки погіршили, ЄС схвалив стелю цін на російську нафту

П'ятниця, 2 грудня 2022, 21:00 -

Про падіння української економіки. Мінекономіки змушене повернутися до первинного прогнозу падіння реального ВВП у цьому році на 32-33,5% через російські ракетні удари на енергетичну інфраструктуру.

Про стелю цін на російську нафту. В ЄС погодили встановлення верхньої межі ціни на російську нафту на рівні 60 доларів за барель, прокладаючи шлях до більш широкої угоди з "Групою семи".

Про об'єднання міністерств. Кабмін затвердив постанову, якою об’єднав міністерства інфраструктури і розвитку громад та територій.

Про ЗАЕС. Міжнародне агентство з атомної енергії (МАГАТЕ) сподівається досягти угоди з РФ і Україною про створення зони безпеки на Запорізькій атомній електростанції до кінця цього року.

Реклама:

Про грант від США. До державного бюджету надійшла перша частина гранту від США через Цільовий фонд Світового банку – 1,5 мільярда доларів.

Ексклюзив ЕП

Як насправді вимикають електрику споживачам і що не так з електромережею. Пояснення енергетика

Реклама:

Як влаштована електромережа України, які в неї є недоліки і чому міський голова, керівник військової адміністрації або інший чиновник не можуть вимикати світло, тицяючи пальцем у мапу.

Реклама: