Путін знову пов'язав поставки газу із санкціями: Давайте нам турбіну, ми завтра включимо "Північний потік-1"

Середа, 7 вересня 2022, 12:04 -

Президент РФ Володимир Путін стверджує, що Росія готова вже завтра відновити роботу "Північного потоку", якщо їй повернуть відремонтовану турбіну.

Про це він сказав на засіданні Східного економічного форуму у Владивостоці, пише російське прокремлівське видання "РИА Новости".

"Давайте нам турбіну, ми завтра включимо "Північний потік-1". Не дають же нічого. Кажуть: ось, використовують як зброю. Яка зброя? Нісенітниця чергова і маячня. Яку зброю ми використовуємо?! Ми поставляємо стільки, скільки потрібно нашим партнерам: скільки вони заявку ставлять, стільки ми виконуємо.

Ми ж не в повітря кудись поставляємо, а за заявками. Заявка поставлена ​​- виконуємо. Самі наробили справ, тепер не знають, що з цим робити, загнали себе в так званий санкційний глухий кут", - стверджує Путін.

Реклама:

Нагадаємо:

Речник президента РФ Володимира Путіна Дмитро Пєсков знову заявив, що ремонтне обслуговування турбіни "Північного потоку" не проводиться через санкції Заходу.

У Кремлі заявили, що причиною повного припинення поставок та закриття газопроводу "Північний потік-1" між Німеччиною та Росією стали санкції Заходу.

Реклама:

На тлі повної зупинки постачання газу "Північним потоком-1" біржові ціни на газ у Європі на відкритті торгів у понеділок перевищили 2800 доларів за тисячу кубометрів, показавши зростання на понад 30%.

Еталонні ф'ючерси на газ у вівторок впали на 13% після різкого зростання у понеділок, оскільки уряди вживають антикризових заходів у намаганні врегулювати енергетичну кризу.

2 вересня у російському "Газпромі" заявили, що у ході проведення регламентних робіт на агрегаті на станції "Портова" виявили витік оливи і до усунення проблеми газогін буде повністю зупинено.

При цьому компанія Siemens Energy не бачить технічних причин, про котрі заявив "Газпром", для зупинки "Північного потоку" на невизначений термін. 

Економічна правда

Реклама: