"Газпром" повністю зупиняє "Північний потік" на невідомий термін

П'ятниця, 2 вересня 2022, 19:44

У російському "Газпромі" заявили, що у ході проведення регламентних робіт на агрегаті на станції "Портова" виявили витік оливи і до усунення проблеми газогін буде повністю зупинено.

Про це повідомила пресслужба Газпрому.

"На газоперекачуючому агрегаті Trent 60 (ДПА №24) КС "Портова", що виконуються спільно з представниками компанії Siemens, виявлено витік оливи з домішкою герметизуючого складу по роз'ємах клемних з'єднань кабельних ліній датчиків швидкості ротора низького та проміжного", – повідомили у компанії.

У "Газпромі" стверджують, що акт виявлення витоку олії підписано також представниками компанії Siemens. Компанія каже, що виявлені несправності не дозволяють забезпечити безпечну безаварійну експлуатацію газотурбінного двигуна. У зв'язку з цим подальша експлуатація агрегату Trent зупиняється.

Реклама:

"До усунення зауважень щодо роботи обладнання транспорт газу до газопроводу "Північний потік" повністю зупинено", – заявили у "Газпромі".

Нагадуємо:

Російський "Газпром" повідомив французьку енергокомпанію Engie про скорочення поставок газу з вівторка через "розбіжності в контрактах".

Реклама:

Раніше на тлі заяви "Газпрому" про повну зупинку поставок "Північним потоком" з 31 серпня по 2 вересня для техобслуговування біржова вартість газу в Європі уже перетнула позначку в 3500 доларів за тисячу кубометрів.

Реклама: