Продаж військових ОВДП: уряд залучив рекордно малу суму

Вівторок, 6 вересня 2022, 21:45 -

На аукціоні з продажу військових облігацій у вівторок Міністерство фінансів залучило всього 47,3 млн грн, ставки не змінилися.

Про це йдеться у даних Міністерства фінансів.

Так, інвесторам пропонувалося два випуски військових ОВДП: терміном обігу пів року (за ставкою 12%) та рік (14%).

Від продажу випуску обігом пів року залучено 27,5 млн грн, а від продажу річних облігацій (385 днів) – 19,8 млн грн. Якщо у першому випадку Мінфін задовольнив усі заявки з максимально запропонованою ставкою 12%, то у випадку з річними паперами інвестори хотіли отримати до 16% річних. Як наслідок, Мінфін задовольнив лише 9 з 17 заявок.

Реклама:

Така сума залучення є рекордно низькою від початку випуску військових облігацій уядом у 2022 році. Останньою найменшою сумою були 70 млн грн, залучені до бюджету в середині серпня, що вказує на те, що наповнювати бюджет шляхом продажу військових ОВДП стає дедалі складніше.

Нагадуємо:

Міністерство фінансів на аукціоні 30 серпня розмістило військові облігації на суму майже 3,93 мільярда гривень в еквіваленті, ставки порівняно з попереднім аукціоном не змінились.

Реклама:

Протягом останніх аукціонів ставки за військовими ОВДП не змінювалися. Востаннє уряд підвищував ставки за паперами наприкінці липня.

Реклама: