Банки з Волл-стріт прогнозують, що фунт зрівняється з доларом до кінця року

Четвер, 29 вересня 2022, 14:58 -

Ще один чільний американський банк, Bank of America, прогнозує падіння курсу фунта до паритету з доларом на тлі нестабільності британської економіки в останній тиждень.

Про це повідомляє Bloomberg.

Стратег BoA Камаль Шарма в записці для клієнтів пише, що "чорнові" розрахунки наслідків нової фіскальної політики британського уряду не сприяли зміцненню довіри інвесторів до Британії. За його словами, зростання витрат на запозичення створюють навантаження на державні фінанси.

Bank of America став третім з банків Волл-стріт, хто рекомендує зробити ставку на паритет фунта до кінця року. Раніше аналогічі рекомендації опублікували у Morgan Stanley і Citigroup Inc. Шарма сказав, що підвищена інфляція в поєднанні зі стагнацією економіки буде надалі пригнічувати фунт, який наразі торгується на рівні близько 1,08 долара після досягнення рекордного мінімуму в понеділок.

Реклама:

Попри це, британський уряд продовжує дотримуватися своїх фіскальних планів, а прем'єр-міністерка країни Ліз Трасс захищає свою політику скорочення податків. "Розпродаж" держоблігацій інвесторами вона пов’язує зі світовими економічними чинниками тиску.

Нагадуємо:

Банк Англії заявив, що "надрукує" фунти стерлінгів шляхом купівлі облігацій Міністерства фінансів Британії, аби зупинити кризу на ринку державних облігацій.

Реклама:

Міжнародний валютний фонд відкрито розкритикував нову економічну стратегію Великої Британії у вівторок після чергового падіння на ринках облігацій, яке змусило Банк Англії пообіцяти "значну" відповідь для стабілізації економіки.

Фунт впав на 3,6% у п’ятницю, коли новий міністр фінансів Квазі Квартенґ заявив про історичне зниження податків за рахунок найбільшого збільшення запозичень з 1972 року. У понеділок валюта ослабла на 4,9% до історичного найнижчого рівня в 1,0327 долара, після чого дещо стабілізувалася.

Банк Англії у спробі заспокоїти інвесторів після падіння фунту до рекордно низького рівня сигналізував, що "без вагань" підвищить процентні ставки для стримування інфляції на засіданні в листопаді.


Реклама: