Банк Англії намагається заспокоїти інвесторів: готовий підвищувати ставки "без вагань"

Понеділок, 26 вересня 2022, 21:53 -

Банк Англії у спробі заспокоїти інвесторів після падіння фунту до рекордно низького рівня сигналізував, що "без вагань" підвищить процентні ставки для стримування інфляції на засіданні в листопаді.

Про це повідомляє BBC.

Тим часом, Мінфін заявив, що опублікує плани щодо скорочення боргу та економічні прогнози в листопаді.

Фунт впав на 3,6% у п’ятницю, коли новий міністр фінансів Квазі Квартенґ заявив про історичне зниження податків за рахунок найбільшого збільшення запозичень з 1972 року. У понеділок валюта ослабла на 4,9% до історичного найнижчого рівня в 1,0327 долара, після чого дещо стабілізувалася.

Реклама:

Після заяв Мінфіну та центробанку фунт знову впав, а деякі британські кредитори заявили, що припиняють нові іпотечні угоди.

Halifax (є частиною банківської групи Lloyds), найбільший іпотечний кредитор Великобританії, заявив, що тимчасово відкликає всі іпотечні продукти з комісією у відповідь на нестабільність ринку. Virgin Money та Skipton Building Society також припинили пропонувати іпотечні продукти новим клієнтам. 

Банк Англії заявив, що "дуже уважно стежить за розвитком подій на фінансових ринках", але сказав, що "зробить повну оцінку впливу на попит і інфляцію від оголошень уряду і падіння фунта стерлінгів на своєму наступному запланованому засіданні".

Реклама:

Реклама: