Банк Англії "надрукує" фунти для підтримки уряду

Середа, 28 вересня 2022, 15:18 -

Банк Англії заявив, що "надрукує" фунти стерлінгів шляхом купівлі облігацій Міністерства фінансів Британії, аби зупинити кризу на ринку державних облігацій.

Про це повідомив Банк Англії у своїй заяві, пише Financial Times.

Таким чином, британський центробанк призупинить свою програму з продажу облігацій і зобов'язується купувати "довгі" облігації уряду з 28 вересня. Там додали, що ці дії будуть "суворо обмежені в часі".

"Покупки будуть здійснюватися в будь-якому масштабі, необхідному для досягнення результату", - додали в Банку, заявивши, що Казначейство візьме на себе будь-які збитки.

Реклама:

Центробанк Британії пішов на такий крок після того, як його Комітет з фінансової політики висловив свою збентеженість через негативну реакцію ринку на заяву Мінфіну минулого тижня щодо нової економічної стратегії. Така реакція загрожує фінансовій стабільності Великобританії, вважають у Комітеті.

Комітет з фінансової політики заявив, що "вітає плани Банку щодо тимчасових і цільових закупівель на ринку облігацій з міркувань фінансової стабільності в терміновому порядку".

Станом на 13:37 в Лондоні прибутковість 30-річних облігацій знизилася на 63 базисних пункти до 4,35%. Прибутковість десятирічних облігацій знизилася на 43 базисних пункти до 4,07%, а фунт подешевшав на 0,5% до 1,0675 долара.

Реклама:

Нагадуємо:

Міжнародний валютний фонд відкрито розкритикував нову економічну стратегію Великої Британії у вівторок після чергового падіння на ринках облігацій, яке змусило Банк Англії пообіцяти "значну" відповідь для стабілізації економіки.

Фунт впав на 3,6% у п’ятницю, коли новий міністр фінансів Квазі Квартенґ заявив про історичне зниження податків за рахунок найбільшого збільшення запозичень з 1972 року. У понеділок валюта ослабла на 4,9% до історичного найнижчого рівня в 1,0327 долара, після чого дещо стабілізувалася.

Банк Англії у спробі заспокоїти інвесторів після падіння фунту до рекордно низького рівня сигналізував, що "без вагань" підвищить процентні ставки для стримування інфляції на засіданні в листопаді.




Реклама: