МВФ змінив керівника місії до України

Четвер, 15 вересня 2022, 09:00 -
 
getty images

Постійний представник МВФ в Україні Ваграм Степанян оголосив, що Гевін Грей був призначений головою місіі МВФ до України.

Про це йдеться в офіційній заяві представництва Фонду в Україні.

"Гевін Грей, громадянин Великої Британії, був призначений головою місіі МВФ до України. Пан Грей має суттєвий досвід роботи в економіках, що розвиваються. Він змінить на цій посаді пані Іванну Владкову Голлар з 20 вересня ц.р.", - заявив Степанян.

Як пише Bloomberg, Грей у 2018-2020 роках очолював місію МВФ в Іраку.

Реклама:

Агентство зазначає, що він допомагав налагоджувати відносини з Іраком, якому МВФ надавав гроші для відновлення країни після руйнівної війни.

Іванна Владкова Голлар перейде на іншу посаду у МВФ.

Нагадаємо:

Реклама:

Іванна Владкова Голлар стала головою місії МВФ до України у травні 2020 року.

МВФ розробить для України нову довгострокову програму кредитування - протягом наступних тижнів місія Фонду обговорюватиме це з економічною групою України.

Україна отримає від Міжнародного валютного фонду додаткові 1,4 млрд доларів в рамках програми екстреного фінансування.

Раніше повідомлялося, що Міжнародний валютний фонд шукає способи надання екстреного фінансування країнам, які зіткнулися з потрясіннями цін на продовольство, спричиненими війною в Україні, і обговорить заходи на засіданні виконавчої ради в понеділок 12 вересня.

У разі схвалення МВФ тимчасово збільшить існуючі ліміти доступу та дозволить усім країнам-членам запозичити до 50% своєї квоти МВФ у рамках Інструменту швидкого фінансування МВФ та Інструменту швидкого кредитування, який обслуговує країни з низьким рівнем доходу.

Читайте також: Програма МВФ воєнного часу: про що влада домовляється з фондом

Економічна правда

Реклама: