Україна подала офіційну пропозицію МВФ щодо нової кредитної програми – Шмигаль

Понеділок, 8 серпня 2022, 16:07 -

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що Україна минулого тижня подала офіційну пропозицію Міжнародному валютному фонду щодо започаткування нової спеціальної програми МВФ.

Про це він заявив під час онлайн-розмови з федеральним міністром фінансів Німеччини Крістіаном Лінднером.

"У п’ятницю лист був надісланий голові Фонду. Розраховуємо отримати відповідну допомогу від МВФ уже в листопаді-грудні цього року", - заявив Шмигаль.

Водночас Крістіан Лінднер запевнив, що Німеччина буде сприяти швидкому отриманню Україною наступних 8 млрд євро макрофінансової допомоги від ЄС, а також підтримує розпочаті урядом України процедури з відтермінування виплати боргів й зусилля в напрямку започаткування спеціальної програми з МВФ.

Реклама:

Нагадаємо:

Кабмін пропонує активізувати спільну роботу над новою програмою з Міжнародним валютним фондом.

Україна хоче до кінця року укласти нову угоду з Міжнародним валютним фондом на суму 15-20 млрд доларів з виплатою протягом 2-3 років, заявив голова НБУ Кирило Шевченко.

Реклама:

Він нагадав, що Україна уже подала свій запит до МВФ, і зараз веде консультації щодо нового фінансування. Шевченко сподівається, що нова програма надасть Україні до 20 млрд доларів протягом двох-трьох років у формі угоди stand-by або механізму розширеного фінансування (EFF).

Україна обговорює з МВФ та іншими міжнародними фінансовими організаціями можливості перегляду графіка виплат за зовнішнім боргом.

Очільник Національного банку Кирило Шевченко раніше заявляв, що зараз саме час розпочати обговорення нової програми з Міжнародним валютним фондом.

Економічна правда

Реклама: