Гетманцев хоче створити ще один держорган для реалізації Плану відновлення

Четвер, 4 серпня 2022, 18:20 -

Секретар Нацради з відновлення Данило Гетманцев повідомив про плани створити спеціальне державне Агентство з розвитку, яке має виконувати координаційну функцію.

Про це повідомляє Інтерфакс-Україна, за підсумками зустрічі в Європейській бізнес асоціації.  

Як пояснює політик, створення такого органу є вимушеним, оскільки Нацрада є консультативно-дорадчим органом при президентові та не може давати прямих доручень чи слідкувати за їх виконанням. Натомість новостворене Агентство зможе координувати роботу міністерств і підтримувати постійний зв’язок з міжнародними партнерами. 

Сам Гетманцев схиляється до того, що нова установа має бути подібною до InvestUkraine. Також вона матиме можливості пропонувати зміни до плану з відновлення України.

Реклама:

Відповідаючи на критику щодо створення ще одного держоргану, замість передання цих функцій в Мінекономіки, Гетманцев заявив, що питання відновлення стосується не тільки економіки, а й культури, медицини, освіти та безпеки загалом.

Секретар Нацради додав, що остаточного затвердження плану відновлення ще немає, оскільки неможливо зараз спрогнозувати, як у майбутньому буде змінюватись лінія фронту. Однак його першу частину, яка стосується ухвалення законів, вже виконують в стінах парламенту. 

Гетманцев додав, що у своїй роботі Нацрада спирається на дві стратегічні рамки – це постійна загроза війни та інтеграція в ЄС.

Реклама:

Також читайте: План Маршалла з полів Лугано: як будуть відбудовувати Україну за 750 мільярдів доларів.

Нагадаємо: 

У швейцарському Лугано Україна презентувала план післявоєнного відновлення на суму понад 750 млрд доларів, який включатиме 850 проєктів для відбудови країни.

Українські підприємці звернулись з відкритим листом до президента Володимира Зеленського із проханням негайно усунути Данила Гетманцева з посади секретаря Нацради Відновлення та з податкового комітету Верховної Ради

Реклама: