"Укренерго" відновило дві пошкоджені обстрілами лінії, які живлять ЗАЕС

П'ятниця, 26 серпня 2022, 13:30 -

НЕК "Укренерго" відновила роботу двох пошкоджених російськими обстрілами магістральних ліній, які зараз працюють для власних потреб Запорізької АЕС.

Про це повідомляє пресслужба компанії в Telegram.

"Завдяки цьому наразі забезпечено стабільне енергоживлення та безпечне функціонування сховищ відпрацьованого ядерного палива та інших важливих об’єктів, що розташовані на майданчику ЗАЕС", – йдеться в повідомленні.

У компанії додали, що найближчим часом ремонтні бригади "Укренерго" матимуть можливість завершити відновлення ще однієї магістральної лінії. Це має підвищити безпеку роботи електростанції.

Реклама:

У НЕК наголосили, що енергосистема України продовжує стабільно працювати у складі енергомережі ENTSO-E.

Втрату потужності, спричинену відключенням Запорізької АЕС, компенсовано, роботу енергосистеми збалансували.

Нагадуємо:

Реклама:

Станом на ранок 26 серпня всі енергоблоки Запорізької АЕС відключені від енергомережі.

З початку серпня почалися обстріли Запорізької атомної електростанції, яку росіяни захопили 4 березня і звідки ведуть вогонь по Нікополю, що розташований на іншому березі Каховського водосховища. Обстріли загрожують ядерною катастрофою. 

25 серпня вперше в історії сталося повне відключення ЗАЕС від енергомережі. Мер Енергодара Дмитро Орлов повідомив, що це сталося після обстрілів, а "Енергоатом" – що причина в пожежах. Пізніше в МАГАТЕ повідомили, що ЗАЕС відновила з’єднання з четвертою лінією зв’язку із енергосистемою України, але всі 6 енергоблоків відключені. 

Гендиректор МАГАТЕ Рафаель Гроссі висловив сподівання, що візит місії МАГАТЕ на Запорізьку АЕС відбудеться найближчими днями.

Візит місії Міжнародного агентства з атомної енергії на Запорізьку АЕС запланований на наступний тиждень, наразі окупанти штучно створюють всі умови, щоб МАГАТЕ не доїхало до станції. 

Реклама: