Президент Польщі знову закликав демонтувати газопровід "Північний потік-2"

Вівторок, 23 серпня 2022, 16:10 -

Президент Польщі Анджей Дуда, який перебуває з візитом у Києві, знову виступив із закликом демонтувати газопровід "Північний потік-2".

Про це він сказав під час саміту Кримської платформи.

Дуда, зокрема, нагадав, що цей трубопровід почали будувати вже після того, як РФ окупувала Крим, проте, за його словами, подальші події засвідчили, що бізнес as usual з Росією неможливий.

"Не може бути повернення до бізнесу "як звичайно" з Росією. У той час, коли Росія воює проти України, коли вона порушує міжнародно визнані кордони України, зміна політики з боку Заходу - це не просто призупинення чи повне припинення "Північного потоку-2", це його повна ліквідація, демонтаж цього газопроводу", - наголосив президент Польщі.

Реклама:

Нагадаємо: 

У квітні Дуда закликав посилити санкції проти РФ та, зокрема, проти її енергосектору - за його словами, одним із кроків має стати демонтаж уже побудованого газопроводу "Північний потік-2".

Сполучені Штати запровадили санкції проти оператора Північного потоку - 2 у відповідь на визнання РФ "незалежності" контрольованих терористами територій "Л/ДНР". 

Реклама:

Канцлер Німеччини Олаф Шольц 22 лютого заявив про зупинку сертифікації Північного потоку - 2. Газогін, що належить однойменній "дочці" Газпрому, було побудовано для транспортування російського газу безпосередньо до Німеччини в обхід України.

Економічна правда

Реклама: