Ілон Маск передумав купувати Twitter – WP

Субота, 9 липня 2022, 10:00

Засновник SpaceX, мільярдер Ілон Маск розриває угоду на 44 мільярди доларів на купівлю Twitter.

Джерело: The Washington Post з посиланням на заяву, яку Маск подав Комісії з цінних паперів і бірж у п’ятницю.

Деталі: Згідно з заявою, адвокати Маска надіслали листа в Twitter, в якому говориться, що він "розриває їхню угоду".

У листі Маск стверджує, що має право вийти з угоди, оскільки Twitter не надав йому достатньо інформації про бізнес компанії.

Реклама:

Адвокати Маска звинуватили Twitter у тому, що він "не надав або відмовився" передати інформацію, яка допомогла б Маску та його команді встановити справжню кількість ботів або спам-акаунтів на платформі соціальної мережі.

"Іноді Twitter ігнорував запити пана Маска, іноді він відхиляв їх з причин, які здавалися невиправданими, а іноді він стверджував, що виконує, надаючи пану Маску неповну або неналежну інформацію", — йдеться в листі.

Голова правління Twitter Брет Тейлор написав у п’ятницю, що компанія буде подавати позов проти Маска.

Реклама:

Читайте також: Навіщо Ілону Маску Twitter та як він змінить соцмережу після її купівлі

Нагадуємо:

Мільярдер Ілон Маск вважає, що Twitter порушує їхню угоду про злиття, адже не виконує його вимоги щодо розкриття інформації про фейкові акаунти, але просто розірвати угоду може не вдатися.

Ілон Маск заявив, що не буде продовжувати угоду щодо купівлі соціальної мережі Twitter у разі, якщо компанія не доведе кількість несправжніх акаунтів на рівні до 5% усіх користувачів.

Раніше Маск заявив, що тимчасово призупинив угоду з купівлі компанії Twitter до підтвердження даних, що фейкові акаунти становлять менше 5% від користувачів, які можна монетизувати. Водночас він запевнив, що "все ще має намір придбати" компанію.

25 квітня стало відомо, що Маск купує Twitter за 44 млрд доларів після тижнів перемовин.

Реклама: