Настрої інвесторів найпесимістичніші після кризи 2008 року – Bank of America

Середа, 20 липня 2022, 10:58 -

Очікування глобального зростання та корпоративних прибутків впали до рекордно низького рівня, а рівень готівки навпаки рекордно зріс за понад два десятиліття.

Про це свідчить щомісячне опитування менеджерів фондів Bank of America, передає Reuters.

Опитування проводилось з 8 по 15 липня серед майже 300 інвесторів, які контролюють активи в управлінні на загальну суму 800 млрд дол.

Результати продемонстрували "жахливий рівень песимізму інвесторів", який перевершує глибину пандемії COVID-19 і світової фінансової кризи 2008 року.

Реклама:

Зазначається, що інвестори підвищили рівень готівки до понад 6%, що є найвищим показником з жовтня 2001 року. Водночас розподіл акцій впав до рівня, який востаннє спостерігався після краху Lehman Brothers у 2008 році.

Побоювання щодо рецесії зросли до рівня, який востаннє спостерігався у травні 2020 року, а настрої інвесторів залишаються на максимальному "ведмежому рівні".

І хоча три чверті опитаних менеджерів фондів очікують зниження інфляції в наступні 12 місяців, фон залишається "стагфляційним" із високою інфляцією та уповільненням зростання, який підтримує настрої.

Реклама:

Перспектива збереження високої інфляції є наразі найвищим ризиком для світових ринків, за ним слідує глобальна рецесія. Війна Росії проти України опустилась на 5 сходинку серед ризиків

Половина опитаних інвесторів хочуть, щоб компанії зміцнили свої баланси, тоді як менше третини хотіли б бачити більше капітальних витрат.

Нагадуємо:

Глава МВФ Крісталіна Георгієва закликала країни G20 та всі інші країни застосувати інструменти для зниження інфляції в світі.

Через енергетичну кризу та постковідні фактори, у світі шаленими темпами збільшується інфляція. 

Інфляція у Сполучених Штатах перевищила прогнози економістів та зросла до 9,1% – це найвищий показник з 1981 року.

Споживчі ціни у єврозоні зростають рекордними темпами, і у червні інфляція сягнула 8,6% у річному вимірі.

Реклама: