"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Найбільше житла в Туреччині купують росіяни – Bloomberg

Вівторок, 19 липня 2022, 16:13 -

Найбільше житла в Туреччині наразі купують росіяни, лише в червні вони придбали майже 1900 об’єктів житлової нерухомості.

Про це повідомляє Bloomberg.

Видання зазначає, що у червні продажі турецьких будинків іноземцям підскочили більш ніж на 80% порівняно з минулим роком і досягли рекордних 8630.

Причиною такої тенденції є перш за все прискорення попиту з боку громадян Росії з початку російського вторгнення в Україну.

Реклама:

У червні росіяни придбали 1887 будинків. А загалом з початку року громадяни РФ придбали 5849 будинків у Туреччині, що робить їх найбільшими покупцями за національністю. 

Також у середземноморському курорті Анталія іноземці здійснили понад 30% усіх покупок житла, або 2534 угоди. По всій країні іноземці захопили 5,7% від загального обсягу продажів.

Нагадуємо:

Реклама:

Раніше росіяни вперше очолили рейтинг іноземних покупців житла в Туреччині, за обсягом покупок обігнавши лідерів рейтингу - громадян Ірану та Іраку.

Заможні росіяни вкладають кошти у нерухомість в Туреччині та ОАЕ, шукаючи фінансово притулку після вторгення РФ в Україну та західних санкцій проти Росії.

Туреччина підвищила суму, яку іноземці повинні інвестувати в нерухомість, щоб отримати право на громадянство, із 250 тис доларів до 400 тис доларів.

Реклама: