Заможні росіяни вкладають кошти у нерухомість в Туреччині і ОАЕ, ховаючись від санкцій – ЗМІ

Понеділок, 28 березня 2022, 17:58

Заможні росіяни вкладають кошти у нерухомість в Туреччині та ОАЕ, шукаючи фінансово притулку після вторгення РФ в Україну та західних санкцій проти Росії.

Про це пише Reuters з посиланням на представників компаній, що займаються нерухомістю.

"Ми щодня продаємо росіянам сім-вісім одиниць", - сказав співзасновник компанії з нерухомості Golden Sign у Стамбулі Гюль Гюль.

"Вони (росіяни - ред.) купують готівкою, відкривають банківські рахунки в Туреччині або привозять золото", - додав він.

Реклама:

А гендиректор компанії Modern Living у Дубаї Тьяго Калдас найняв 3 російськомовних агентів, щоб задовольнити інтереси росіян, які, за його словами, зросли в десятки разів.

"Обидві країни мають відносно хороші відносини з Москвою і досі здійснюють прямі рейси, пропонуючи маршрути для росіян та їх готівки", - пише агентство.

"Вони заможні росіяни, але не олігархи. Вони знаходять способи привезти свої гроші до Туреччини", - сказав представник компанії Golden Sign.

"Є клієнти, які купують три-п’ять квартир", - додав він.

І Туреччина, і Об’єднані Арабські Емірати пропонують пільги для покупців нерухомості, додає Reuters. У Туреччині іноземці, які платять 250 тис доларів за нерухомість і зберігають її протягом трьох років, можуть отримати турецький паспорт.

За трохи меншу суму Дубай, великий бізнес-центр Близького Сходу, пропонує трирічну візу на проживання.

Квартири вартістю 750 000 дирхамів (205 тис доларів США) - межа для отримання візи - користуються найбільшим попитом.

Для росіян, які мають банківські рахунки в Дубаї, процес купівлі відносно простий, заявили в компанії Royal Home Real Estate.

Нагадаємо:

Російський олігарх Роман Абрамович шукає нові апартаменти в Дубаї - останніми тижнями він цікавився житлом на штучному острові Палм-Джумейра, який формою нагадує пальмове дерево, написав Bloomberg.

Нерухомістю в Дубаї зараз цікавляться дедалі більше росіян. Повідомлялось, що їхній попит на нерухомість у Дубаї з початку березня зріс на 40% порівняно з тим же періодом лютого

За інформацією джерел УП, за інформацією української розвідки та за даними з відкритих джерел представники російської еліти наразі продовжують вивозити родини та майно до Дубая. Експерти відзначають значний стрибок на ринку нерухомості емірату. З початку війни трафік приватних літаків, чартерів та пасажирських перевезень виріс у декілька разів.

УП звертається до всіх, хто мешкає, перебуває або подорожує до Дубая з проханням надавати інформацію редакції: про літаки, яхти, вілли, апартаменти, місця перебування представників російської еліти, чиновників, їх родин, а також надсилати фотографії та відео з ними.

Економічна правда

"Економічна правда" тепер у Telegram. Ми відстежуємо, як швидко падає путінський режим, і які компанії приєднуються до бойкоту агресора. Підписатися можна тут.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: