Туреччина підняла поріг інвестицій у нерухомість для отримання громадянства

П'ятниця, 13 травня 2022, 18:15 -

Туреччина підвищила суму, яку іноземці повинні інвестувати в нерухомість, щоб отримати право на громадянство, із 250 тис доларів до 400 тис доларів.

Про це пише Bloomberg.

Таким чином, з 13 червня мінімальний поріг становитиме 400 тис доларів.

"За останні кілька місяців ми спостерігаємо сплеск інтересу, особливо з боку росіян та українців", – сказав керівник будівельної компанії Алі Кемаль Гюрдал. 

Реклама:

За його словами, турецькі банки почали відкривати рублеві рахунки, що сприяло продажам.

Інші країни, у тому числі Об’єднані Арабські Емірати, помітили сплеск в купівлі нерухомості росіянами через західні санкції.

Іноземні громадяни придбали 14 344 будинки в Туреччині в першому кварталі, що на 45% більше, ніж роком раніше. Трійка лідерів - покупці з Ірану, Іраку та Росії.

Вартість нерухомості у Туреччині зросла до максимального значення за понад 11 років. У березні ціни зросли приблизно на 100% у річному вимірі.

Минулого місяця група опозиційних депутатів запропонувала парламенту заборонити продаж нерухомості іноземцям, принаймні тимчасово.

Газета Sozcu з посиланням на Мехмета Гузельмансура, одного з членів парламенту, пише, що продажі сприяють зростанню цін на житло.

Нагадаємо:

Заможні росіяни вкладають кошти у нерухомість в Туреччині та ОАЕ, шукаючи фінансово притулку після вторгення РФ в Україну та західних санкцій проти Росії.

Економічна правда

"Економічна правда" тепер у Telegram. Ми відстежуємо, як швидко падає путінський режим, і які компанії приєднуються до бойкоту агресора. Підписатися можна тут.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: