Новини 14 липня: Ахметов більше не олігарх, в Стамбулі домовились за зерно

Четвер, 14 липня 2022, 21:00 -

Про Ахметова. Мільярдер Рінат Ахметов вийшов з-під двох критеріїв визнання олігархом після виходу з медіа-бізнесу та складання депутатського мандату його бізнес-партнером Вадимом Новинським.

Про зерно. Під час зустрічі між Україною, ООН, РФ та Туреччиною у Стамбулі сторони домовилися про деблокаду трьох українських портів для експорту зерна, всі судна перевірятимуть ВМС Туреччини.

Про гривню. Протягом останнього тижня в Україні спостерігається суттєвий ріст готівкового курсу валют: це повʼязано з панічними настроями та "картковим туризмом".

Про "Азот". Холдинг Ostchem, який об'єднує підприємства азотної хімії Group DF Дмитра Фірташа, втратив контроль над заводом "Азот" в Сєвєродонецьку.

Реклама:

Про ФРС. Федеральна резервна система США може підвищити облікову ставку одразу на 100 базисних пунктів, чого не було з початку 90-х.

Ексклюзиви ЕП

"Укрзалізниця" підвищила тарифи для бізнесу на 70%. Але це ще не кінець

Реклама:

Керівництво УЗ вважає, що під час війни ціни треба підвищувати для збереження компанії на плаву. Бізнес переконаний, що підвищувати тарифи в умовах логістичної кризи – самогубство для економіки. Хто ж має рацію?

"Антонов" і партнери. Як авіаційний гігант віддав майже мільйон доларів юристам для повернення боргу

Державний авіаційний гігант у скрутному становищі і шукає ресурс для відновлення виробництва, хоча ще недавно витрачав на приватних юристів десятки мільйонів гривень.

Реклама: