Гранти від держави на бізнес: єРобота почала приймати заявки в Дії

П'ятниця, 1 липня 2022, 18:56 -
 
getty images

З 1 липня стартувала програма "єРобота", заявку на безповоротний грант для власної справи можна подати через Дію. 

Про це повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час засідання уряду, передає Урядовий портал.

Програма єРоботи включає в себе шість напрямків, які, вважають в уряді, дозволять "створити десятки тисяч бізнесів і сотні тисяч робочих місць".

Перша програма в межах "єРобота" — це гранти до 250 тисяч гривень на будь-який мікробізнес. Друга — гранти до 8 млн на розширення та створення підприємств у сфері переробки. Також в межах проекту можна отримати гранти на висадку нових садів (до 400 тис. грн за 1 га), побудову нових теплиць (до 7 млн грн), стартапи в ІТ, навчання новим навичкам у сфері інформаційних технологій.

Реклама:

Грантові кошти можна витратити на купівлю нового обладнання, матеріалів та інструментів, а для отримання має бути чіткий та продуманий бізнес-план. Програми так само передбачають співфінансування з боку власника бізнесу та сплату податків. Кошти будуть виплачуватися через "Ощадбанк". 

Як повідомили у Мінцифри, аби податися на отримання гранту, необхідно:

  • подати заявку на програму на порталі Дія;
  • додати бізнес-план створення нового або розвитку наявного бізнесу, план закладання саду чи проєкт будівництва теплиці;
  • підписати електронним підписом.

Нагадуємо:

Реклама:

В межах проєкту "єРобота" держава надаватиме грантову допомогу на суму до 3,5 млн грн для стартапів в ІТ-сфері, а також покриє стипендію на суму до 30 тисяч грн на освіту в ІТ.

Український уряд запускає програму єРобота, в рамках якої держава надаватиме гранти на суму до 250 тисяч грн на запуск нового бізнесу.

Крім того, держава надасть до 8 млн грн безповоротної допомоги тим, хто вже має бізнес у сфері переробки або хоче запустити нові проєкти.

Агровиробники зможуть також отримати гранти на створення теплиць і садів у межах програми єРобота – обсяг гранту сягатиме 5-7 млн грн.

Реклама: