"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Керівники і техперсонал Shell покинули російський нафтогазовий проєкт "Сахалін-2"

Четвер, 5 травня 2022, 11:15 -

Енергетичний гігант Shell заявив, що виконавчі директори, управлінський та технічний персонал Shell покинули російський нафтогазовий проєкт "Сахалін-2".

Про це йдеться у звітності Shell за 1 квартал.

Компанія звітує, що за підсумками кварталу списала $3,894 млрд витрат через вихід з російських проєктів.

З них $1,6 млрд припадають на частку прибутку спільних підприємств у проєкті "Сахалін-2", де Shell володіє 27,5% акцій, $1,126 млрд - на кредитування проєкту "Північний потік-2", $858 млн – витрати на маркетинг та по роботі спільних підприємств, зокрема, знос та амортизація на Салимському та Гиданському проєкті.

Реклама:

Нагадаємо:

Китайські державні енергетичні гіганти Cnooc, CNPC і Sinopec спільно ведуть переговори щодо придбання частки Shell у спільному з "Газпромом" нафтогазовому проєкті "Сахалін-2".

Нафтогазовий гігант Shell повністю зупиняє купівлю нафти з Росії на спотовому ринку, а також працює над тим, аби повністю виключити російську нафту з поставок.

Також компанія поетапно вилучатиме нафтопродукти, трубопровідний газ та СПГ з російського ринку. Тобто, фактично, згорне мережу АЗС в країні.

Британський енергетичний гігант Shell почав відкликати персонал зі своїх спільних підприємств з російським ПАТ "Газпром" у рамках плану виходу з РФ у відповідь на війну в Україні.

Економічна правда

"Економічна правда" тепер у Telegram. Ми відстежуємо, як швидко падає путінський режим, і які компанії приєднуються до бойкоту агресора. Підписатися можна тут.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: