Китай хоче купити частку Shell у російському нафтогазовому проєкті "Сахалін-2" – Bloomberg

Четвер, 21 квітня 2022, 17:12 -

Китайські державні енергетичні гіганти Cnooc, CNPC і Sinopec спільно ведуть переговори щодо придбання частки Shell у спільному з "Газпромом" нафтогазовому проєкті "Сахалін-2".

Про це повідомляє Bloomberg із посиланням на джерела.

За словами співрозмовників, Cnooc, CNPC і Sinopec Group ведуть спільні переговори з Shell щодо 27,5% акцій в "Сахалін-2" після того, як Shell оголосила про вихід із РФ.

"Обговорення знаходяться на ранній стадії, і залишається можливим, що угода не буде узгоджена. Shell також відкрита для переговорів з іншими потенційними покупцями за межами Китаю", - кажуть джерела агентства.

Реклама:

Переговори передбачають потенційний продаж пакету акцій одній з китайських компаній, двом фірмам або консорціуму з усіх трьох, додає видання.

Shell відмовилася від коментарів. Представники China National Offshore Oil Corp., China National Petroleum Corp. і China Petrochemical Corp. не відповіли відразу на запити про коментарі.

Нагадаємо:

Нафтогазовий гігант Shell повністю зупиняє купівлю нафти з Росії на спотовому ринку, а також працює над тим, аби повністю виключити російську нафту з поставок.

Також компанія поетапно вилучатиме нафтопродукти, трубопровідний газ та СПГ з російського ринку. Тобто, фактично, згорне мережу АЗС в країні.

Британський енергетичний гігант Shell почав відкликати персонал зі своїх спільних підприємств з російським ПАТ "Газпром" у рамках плану виходу з РФ у відповідь на війну в Україні.

Економічна правда

"Економічна правда" тепер у Telegram. Ми відстежуємо, як швидко падає путінський режим, і які компанії приєднуються до бойкоту агресора. Підписатися можна тут.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: