Shell відкликає персонал із російських проєктів – Bloomberg

Середа, 20 квітня 2022, 10:45 -

Британський енергетичний гігант Shell почав відкликати персонал зі своїх спільних підприємств з російським ПАТ "Газпром" у рамках плану виходу з РФ у відповідь на війну в Україні.

Про це пише Bloomberg з поиланням на джерела.

За словами співозмовників агентства, десятки співробітників Shell, які тимчасово працювали на проєкті експорту скрапленого природного газу "Сахалін-2" в Росії, були вивезені на вихідних, щоб повернутися до інших офісів.

У заяві компанії, за даними Bloomberg, йдеться, що Shell поетапно виводить своїх співробітників із СП із "Газпромом" та "Газпром нефтью".

Реклама:

"Наша ключова увага в цьому процесі приділяється безпеці наших співробітників та операцій, а також дотриманню законів, що застосовуються", - підкреслив представник компанії.

Нагадаємо:

Нафтогазовий гігант Shell повністю зупиняє купівлю нафти з Росії на спотовому ринку, а також працює над тим, аби повністю виключити російську нафту з поставок.

Також компанія поетапно вилучатиме нафтопродукти, трубопровідний газ та СПГ з російського ринку. Тобто, фактично, згорне мережу АЗС в країні.

Економічна правда

"Економічна правда" тепер у Telegram. Ми відстежуємо, як швидко падає путінський режим, і які компанії приєднуються до бойкоту агресора. Підписатися можна тут.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: