"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Henkel йде з РФ через війну, але не каже коли

Вівторок, 19 квітня 2022, 14:28 -

Німецький виробник будівельних матеріалів, побутової хімії та косметики Henkel вирішив припинити свою діяльність у Росії - на тлі війни в Україні.

Про це йдеться у заяві компанії.

"Henkel засуджує війну Росії проти України та насильство проти невинних мирних жителів. Нашим пріоритетом залишається зробити все можливе, щоб підтримати наших колег в Україні", - йдеться у заяві.

Компанія працює над процесом виходу з РФ, але хоче піти "впорядковано", тож до того моменту 2500 співробітників Henkel в Росії продовжуватимуть працювати та отримуватимуть зарплати.

Реклама:

"Очікуваний фінансовий вплив для Henkel в результаті запланованого виходу на даний момент неможливо кількісно оцінити", - кажуть в компанії.

Henkel була створена у 1876 році. На російському ринку компанія веде діяльність із 1990 року. Компанія має три бізнес-підрозділи, що здійснюють діяльність у світовому масштабі: Adhesive Technologies "Клейові технології",  Beauty Care "Косметика" та Laundry & Home Care "Засоби для прання та догляду за оселею". Штаб-квартира "Хенкель" знаходиться в м. Дюссельдорф.

У РФ компанія випускає товари під такими марками, як Persil, Bref, Pril, "Лоск", "Ласка", Schwarzkopf, Syoss, Fa, Ceresit, клеї "Момент" та Loctite. 

Нагадаємо:

Два тижні тому у Henkel заявляли, що поки продовжать роботу в РФ та вживатимуть подальших заходів у разі потреби.

Більш детально про роботу міжнародних компаній у Росії:

Бізнес на крові українців: які міжнародні компанії фінансують російську армію

Понад 400 компаній вийшли з Росії, але не всі зупинили бізнес. Оновлений список

У пеклі на них зачекались. Nestle, Leroy Merlin, Auсhan, Metro та інші співучасники злочинів путіна

Економічна правда

"Економічна правда" тепер у Telegram. Ми відстежуємо, як швидко падає путінський режим, і які компанії приєднуються до бойкоту агресора. Підписатися можна тут

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: