Путін планує виплачувати валютні борги перед США та ЄС рублями

Неділя, 6 березня 2022, 00:19

Президент Росії Владімір Путін підписав указ, яким дозволив Росії виплачувати рублями усі борги перед США, країнами ЄС та іншими країнами, які наклали проти РФ санкції.

Про це йдеться в указі на порталі правової інформації Росії.

В указі зазначається, що борги перед "недружніми" країнами, тото такими, які запровадили санкції проти РФ за її вторгнення в Україну, визнані погашеними, якщо вони були виплачені у рублях та розраховані по курсу Центробанку РФ.

Нагадаємо, що країни ЄС, Британія та США раніше наклали санкції проти Центрального банку РФ та Міністерства фінансів Росії, що фактично блокує валютні резерви агресора та унеможливлює валютні інтервенції для підтримки курсу рубля.

Реклама:

Це стосуватиметься також і всіх юридичних та фізичних осіб, зареєстрованих у "недружніх" країнах.

Цим же указом Путін дозволив Росії виплачувати всі валютні борги перед резидентами та нерезидентами у рублях, якщо вони отримали право на такі виплати від країн, що ввели санкції, після 1 березня.

Читайте більше у статті: Російському центробанку заблокували активи. Що це означає?

Нагадуємо:

Санкції проти операцій ЦБ РФ з резервами запровадив Євросоюз, а також США, Японія, Велика Британія і навіть традиційно нейтральна Швейцарія.

Курс рубля постійно оновлює історичні мінімуми. Максимально долар підскакував до 110 руб, євро – до 122,395 руб.

Економічна правда тепер в Telegram. Ми відслідковуємо, як швидко падає путінський режим, і які компанії приєднуються до бойкоту агресора – підписатися можна тут.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: