Уряд обмежив ціну преміального пального на АЗС

Субота, 26 березня 2022, 21:32 -
 
getty images

Ціни на пальне на АЗС зменшилися на 5-10 гривень після ухвалених раніше податкових змін, тепер уряд обмежив ціну на преміальне пальне, аби не допустити зловживань.

Про це повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

Раніше, 15 березня, Верховна Рада ухвалила закон, яким скасувала акцизи на пальне та знизила податок на додану вартість з 20% до 7%. Згодом Кабмін ухвалив постанову, що дозволила обіг пального "Євро 3" та "Євро 4", аби  залучити додатковий ресурс для потреб Збройних Сил.

Шмигаль зазначив, що вже наявні результат таких рішень:  "Ціни знизились на 5-10 гривень, а пальне знову з’явилося на багатьох АЗС. Із Європи до України поїхали тисячі тонн пального".

Реклама:

У суботу, продовжив він, уряд своєю постановою обмежив ціну на так зване "преміальне пальне". Тепер вона не може на понад 5% перевищувати ціни звичайного пального

"Таким чином ми нівелюємо можливість для деяких АЗС ставити необґрунтовано високі ціни", – пояснив прем’єр. Він зазначив, що така ціна дозволяє паливним компаніям отримувати справедливу маржу і продовжувати працювати.

Нагадуємо:

Після військового вторгнення Росії на територію України наша держава втратила майже увесь імпорт пального. Мова йде про 80% внутрішнього споживання. 

Як наслідок, на українському паливному ринку сталася криза, що обмежила пропозицію пального у мережах АЗС.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: