Unilever не зупинятиме виробництва в РФ – боїться націоналізації

Четвер, 17 березня 2022, 16:40

Один з найбільших у світі виробників харчової продукції та побутової хімії Unilever не готова повністю зупинити виробництво в Росії, зокрема через можливу націоналізацію активів.

Про це повідомив ексміністр Кабінету міністрів та бізнесмен Дмитро Дубілет.

"На днях у Лондоні активісти разом з нашим посольством влаштували тут демонстрації, а наші посадовці поспілкувалися з менеджментом компанії", – повідомив він.

Ще раніше Unilever повністю припинила експорт та імпорт з РФ та в РФ. Як пише Дубілет, компанія також заявила про зупинку інвестицій та рекламних кампаній.

Реклама:

"З іншого боку, компанія відмовилася повністю зупинити виробництво у Росії.

За словами менеджменту компанії, цей крок, з одного боку, поставить під ризик їхніх співробітників, з іншого – призведе до націоналізації виробництв, і, відповідно, виробництво не буде зупинене", – розповів бізнесмен.

У Росії Unilever є одним з найбільших платників податків, зазначив він. Штаб-квартира компанії розташована в Лондоні.

Читайте також: Бізнес на крові українців: які міжнародні компанії фінансують російську армію.

Нагадуємо:

Банк Росії погодив законопроєкт від Мінекономрозвитку РФ щодо зовнішнього управління та націоналізації компаній та банків, які виходять з РФ через розпочату агресором війну проти України.

"Економічна правда" тепер у Telegram. Ми відстежуємо, як швидко падає путінський режим та які компанії приєднуються до бойкоту агресора. Підписатись можна тут.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: