Дедалі більше російських літаків втрачають необхідні для польотів ліцензії

Субота, 12 березня 2022, 15:57
 
unsplash

Багато російських літаків втрачають дозвіл на експлуатацію, необхідний для будь-яких перельотів, оскільки авіарегулятори відкликають сертифікати.

Про це повідомляє Wall Street Journal.

Багато комерційних літаків, які досі літають у Росії, втратили свої ліцензії через міжнародні санкції, спрямовані проти авіаційного сектору країни у відповідь на вторгнення Москви в Україну.

Авіаційний регулятор Бермудських островів у п’ятницю заявив, що зупинив дію сертифікатів льотної придатності на всі літаки зі свого реєстру, які експлуатує РФ. Цей документ є умовою для продовження їхніх польотів за міжнародними угодами.

Реклама:

Найбільший реєстр російських літаків мають саме Бермудські острови, за якими йдуть Кіпр та Ірландія.

Міжнародна організація цивільної авіації, авіаційний підрозділ ООН, у п'ятницю заявила, що Росія намагається вимагати від своїх авіакомпаній реєстрації всередині країни, але така сертифікація буде недійсною.

Нагадуємо:

"Росавіація" рекомендувала авіакомпаніям зупинити всі рейси за кордон з неділі, 6 березня, на тлі масових арештів літаків за кордоном.

У компанії "Уральські авіалінії" заявили, що без зупинки флоту та розбору літаків на запчастини судна зможуть безпечно літати лише два-три місяці.

Уряд Росії підготував проєкт постанови, яка дозволить надати авіакомпаніям право не повертати лайнери лізингодавцю.

"Економічна правда" тепер у Telegram. Ми відстежуємо, як швидко падає путінський режим та які компанії приєднуються до бойкоту агресора. Підписатись можна тут.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: