У доларах: "Роснефть" погасила облігації на 2 мільярди доларів

Четвер, 10 березня 2022, 14:18

Російський нафтовий гігант "Роснефть" погасив облігації на 2 млрд дол. Власники цінних паперів отримали всю суму та нараховані відсотки в доларах.

Про це пише Bloomberg з посиланням на джерела.

Зазначається, що "Роснефть" не відповіла на кілька запитів агентства про коментар.

Раніше президент РФ Путін видав указ, яким дозволив виплачувати зовнішній борг російських емітентів перед "недружніми" країнами в рублях.

Реклама:

Відповідно до указу Путіна, боржник має попросити росбанк створити спеціальний рублевий рахунок на ім'я іноземного кредитора і переказати його виплати в рублевому еквіваленті за курсом ЦБ на день платежу.

"Можливо, платіж був здійснений до підписання указу. У понеділок енергетичний гігант ПАТ "Газпром" погасив облігації на 1,3 мільярда доларів у доларах, хоча джерела кажуть, що процес почався ще до нових правил", – додає видання.

Нагадуємо:

Пільговий період за російськими зовнішніми облігаціями 2023-2043 років закінчується 15 квітня. Шанси РФ здійснити виплати дедалі менші, і протермінування в квітні означатиме дефолт, "як у Венесуелі".

Агентсво Moody's змінило суверенний кредитний рейтинг РФ з B3 до Ca. Тепер Росію відділяє лише одна сходинка від дефолту.

Виплати за суверенними облігаціями Росії нерезидентам залежатимуть від санкцій, запроваджених Заходом, заявили в Мінфіні РФ. Це викликало побоювання технічного дефолту щодо єврооблігацій на десятки мільярдів доларів.

Президент Росії Владімір Путін підписав указ, яким дозволив Росії виплачувати рублями всі борги перед США, країнами ЄС та іншими країнами, які наклали проти РФ санкції.

Економічна правда

"Економічна правда" тепер у Telegram. Ми відстежуємо, як швидко падає путінський режим, і які компанії приєднуються до бойкоту агресора. Підписатися можна тут.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: