До кінця року Мінцифри запустить пілот програмованих грошей – Федоров

Понеділок, 21 лютого 2022, 16:30 -
 
фото: мінцифра

У Міністерстві цифрової трансформації планують запустити пілот програмованих грошей до кінця цього року.

Про це міністр цифрової трансформації Михайло Федоров розповів YouTube-каналу "Бегущий Банкир".

"Два тижні тому була зустріч з головою Нацбанку, де наші команди нам презентували дорожню карту, яка вже погоджена і Нацбанком і нами. В цьому році ми запустимо пілот - вже три компанії пішли розробляти програмовані гроші. Тобто робити пілоти, кейси - ми зможемо оцінити можливості різних технологічних рішень", - сказав Федоров.

"До кінця року буде пілот - почнемо виплачувати зарплати: ми плануємо в держпідприємстві під Мінцифрою розпочати використовувати програмовані гроші", - додав міністр.

Реклама:

"Зараз йде технічна розробка, всі ці можливості вивчаються, дизайниться сама система. Але є команда, є чіткий графік проєкту, в цьому році запустимо пілоти. У наступному - перший реальний кейс з е-гривнею", - резюмував він.

Від ЕП. Заголовок було змінено після уточнення Мінцифри

Нагадаємо:

Повідомлялось, що у Мінцифри можуть провести експеримент щодо виплати заробітної плати співробітникам міністерства в електронній гривні.

У Нацбанку позитивно оцінюють можливість випуску цифрових грошей, які здатні стати рівноцінним еквівалентом звичайної фіатної гривні.

Нацбанк презентував результати опитування учасників ринку щодо потенційного попиту на цифрову валюту центрального банку - е-гривню та можливих варіантів її використання.

Читайте також: Е-гривня на підході. Як світ переходить на крипту та що зробила для цього Україна

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: