"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Нацбанк отримав документи від Укрпошти на купівлю банку

П'ятниця, 28 січня 2022, 18:12 -
 
фото укрпошта

Національний банк України отримав від державної Укрпошти пакет документів про бажання придбати "Альпарі банк".

Про це НБУ повідомив у відповідь на запит Економічної правди.

"Національний банк України отримав пакет документів про намір набуття істотної участі АТ "Укрпошта" у АТ "АЛЬПАРІ БАНК"", — йдеться у відповіді регулятора.

Раніше повідомлялося, що сума угоди може складати 260 млн грн — на 60 млн грн більше за мінімальні вимоги до капіталу банку, встановлені НБУ.

Реклама:

Документи надійшли до Нацбанку. Відповідно до закону, рішення про погодження або непогодження угоди з купівлі банку "Укрпошти" НБУ може ухвалити протягом 2 місяців з дати отримання повного пакета документів.

Про те, для чого державному поштовому оператору свій банк читайте у публікації: "Укрпошта" купує банк. Для чого?

Нагадуємо:

"Укрпошта" оголосила тендер про закупівлю 17 тисяч банківських терміналів - там кажуть, що вони працюватимуть у найвіддаленіших селах країни, де ще ніколи не було банківських послуг.

Угода з придбання банку "Укрпоштою" — не єдина угода на банківському ринку України останнього часу. Раніше стало відомо, що ПУМБ Ріната Ахметова
заявив про завершення угоди з купівлі "Ідея банку", а 29 листопада Антимонопольний комітет погодив придбання Pinbank банком "Кредит Дніпро" Олександра Ярославського.

Детальніше про угоди на банківському ринку України ЕП писала у публікації Бум чи збіг: чому розпродаються українські банки

Читайте також: Українці витратили 370 мільярдів на держбанки: чому цей бізнес залишається збитковим для держави та на що пішли гроші

Ярослав Вінокуров, ЕП

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: