УЗ витратить 300 мільйонів на консультації по модернізації пасажирських перевезень

Четвер, 27 січня 2022, 12:30
 
фото: уз

Філія "Укрзалізниці" "Пасажирська компанія" оголосила тендер на закупівлю консультанційних послуг з модернізації вертикалі пасажирських перевезень, стартова ціна закупівлі - 304,5 млн грн.

Про це повідомляється на сайті Prozorro.

Проведення аукціону заплановане на 14 березня 2022 року.

Зазначається, що період надання консультаційних послуг: по 31 грудня 2023 року.

Реклама:

Водночас, за словами ексміністра інфраструктури Владислава Криклія, "нечуваний на теренах України по вартості консалтинг на суму понад 300 млн грн не секрет, що виписано під Дойчебан консалтинг (DB engineering & consulting)".

Криклій додає, що це дуже дорого - за його словами, "представники великої четвірки всі разом надали б послуги суттєво дешевше".

За словами Криклія, такі гроші краще було б спрямувати на інші цілі: інвестиції в зношену інфраструктуру, оновлення пасажирських вагонів, доплати залізничникам.

Нагадаємо:

"Укрзалізниця" у 2022 році передасть в управління Deutsche Bahn DB Engineering & Consulting пасажирські перевезення.

"Укрзалізниця" і Deutsche Bahn Engineering&Consulting уклали договір щодо консалтингу у сфері пасажирських перевезень - у разі успішної співпраці вже у 2022 році німці можуть взяти в управління ці перевезення.

Фахівці Deutsche Bahn E&C почали роботу над проєктом удосконалення пасажирських перевезень в Україні - очікується, що Deutsche Bahn E&C надасть проєкт звіту з рекомендаціями до кінця цього року.

Президент Володимир Зеленський оголосив про старт нового напрямку "Великого будівництва" - "Нова Українська залізниця".

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: