Новини 21 січня: дефолт державної корпорації, падіння акцій на Уолл-Стріт

П'ятниця, 21 січня 2022, 21:00

Про фондовий ринок. 20 січня акції світових компаній почали активно втрачати свою ринкову вартість, і продовжили падіння наступного дня – все через інфляцію.

Про Bitcoin. Найпопулярніша у світі криптовалюта Bitcoin 21 січня впала до 38 536 доларів – найнижчого значення з початку серпня 2021 року.

Про ДПЗКУ. Державна продовольчо-зернова корпорація може сплатити лише 9% потрібної суми виплати за китайським кредитом, що означає її дефолт.

Про Приватбанк. Мін’юст США вчетверте звернувся до суду щодо можливого виведення Ігорем Коломойським та Геннадієм Боголюбовим коштів з "Приватбанку" з вимогами на 6 млн доларів.

Реклама:

Про МВФ. Міжнародний валютний фонд створює фонд у 50 млрд доларів, що кредитуватиме країни з низьким та середнім доходом для боротьби з кліматичними змінами. Кошти може отримати й Україна.

Ексклюзиви ЕП

Дефолт трьох президентів і п'яти урядів: як зернова держкорпорація залишила українцям борг на мільярд доларів

Одна з найбільших державних компаній країни незабаром увійде в стан дефолту і залишить українцям борг на мільярд доларів, які треба буде повернути Китаю. Як це сталося?

Війни немає, але заплатити українцям доведеться: скільки коштують країні погрози Путіна

Які втрати несе економіка України від погроз з боку Росії, як це може вплинути на особисті фінанси українців та як до найгірших сценаріїв готується бізнес.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: