Держенергонагляд перевірить ДТЕК через аварійні зупинки

Четвер, 4 листопада 2021, 12:26
 
getty images

Інспекція з енергонагляду перевірить енергоблоки ДТЕК Ріната Ахметова через аварійні зупинки 2 листопада.

Про це повідомила пресслужба Держенергонагляду.

Інспекція проведе перевірку на з’ясування причин аварійної зупинки блоків № 4 "ДТЕК Курахівська ТЕС", №№ 6, 11 "ДТЕК Бурштинська ТЕС" та № 8 "ДТЕК Добротвірська ТЕС". 

Перевірки здійснюють за зверненням "Укренерго" та згідно рішення Ради нацбезпеки щодо проведення позапланових перевірок після кожної аварійної зупинки генерувального обладнання ТЕС.

Реклама:

Комісія з розслідування технологічних порушень прибула на зазначені об’єкти. Будуть вивчені обставини аварійних відключень на енергоблоках та виконання організаційно-технічних заходів згідно з вимогами у галузі електроенергетики.

За результатами перевірок будуть встановлені причини порушень та розроблено організаційно-технічні заходи із термінами їх виконання.

До розслідування залучено представників оператора системи передачі НЕК "Укренерго" та Служби безпеки України.

Нагадуємо:

2 листопада в Україну розпочалося постачання електроенергії з Білорусі в рамках аварійної допомоги.

Згодом в Укренерго заявили, що аварійна допомога надійшла з Білорусі та Словаччини. Вона знадобилися через низку аварій на електростанціях ДТЕК Ахметова. Через це оператор попросить Енергетичну інспекцію перевірити обладнання компанії.

У ДТЕК Ріната вважають заяву Укренерго "політичним тиском" через позицію щодо неприпустимості імпорту електроенергії з Росії та Білорусі.

Енергетичний холдинґ ДТЕК належить Рінату Ахметову

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: