"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Напад на "Схеми": двох нападників з "Укрексімбанку" поновили на посадах

Четвер, 11 листопада 2021, 15:58
 
фото еп

За результатами внутрішнього розслідування після нападу на журналістів "Схем" два посадовці поновилися на посадах – у жовтні їм оголосили підозру у справі.

Про це повідомляє Радіо Свобода, високопоставлене джерело ЕП в "Укрексімбанку".

Так, на посадах поновили двох посадовців, які брали участь у нападі на журналістів за вказівкою ексголови правління Євгена Мецгера.

А саме, директора департаменту банківської безпеки банку Ігоря Тельбізова, якого наглядова рада раніше відсторонила від виконання обов’язків. 

Реклама:

На початку жовтня йому було вручено підозру за ч. 1, 3 ст. 171, ч. 1 ст. 126 ККУ – перешкоджання законній професійній діяльності журналістів та умисне вчинення насильницьких дій, які завдали фізичного болю та не спричинили тілесних ушкоджень.

Суд обрав Тельбізову запобіжний захід у вигляді особистого зобов’язання.

Також поновлено начальника управління внутрішньої безпеки банку Олега Осіпова. Як зазначає видання, його також непублічно відсторонили, а 23 жовтня вручили підозру у кримінальній справі.

За даними Радіо Свобода, наказ про поновлення Тельбізова і Осіпова датовано 9 листопада. У ньому йдеться про завершення внутрішнього розслідування в банку. 

Також журналістам підтвердили інформацію офіційно у пресслужбі.

Джерело ЕП у банку повідомило, що "Укрексім" виступить з офіційною заявою щодо поновлення нападників у четвер, 11 листопада.

Наразі досудове розслідування кримінального провадження завершене, підготовче засідання у суді призначене на 29 листопада 2021 року.

Нагадуємо:

4 жовтня "Схеми" повідомили про напад у державному "Укрексімбанку" під час запису інтерв’ю із головою правління цієї фінустанови Євгеном Мецгером прямо у його кабінеті.

Мецгеру не сподобалось одне із запитань журналіста-розслідувача Кирила Овсяного, після чого він наказав охороні "забрати камери" та "дістати із них касети". Журналіст зміг записати те, що відбувалось, на аудіо.

Спершу державний "Укрексімбанк" звинуватив журналістів "Схем" у спробі протиправно заволодіти інформацією з обмеженим доступом і додав, що планує звернутися до правоохоронців.

Згодом "Схемам" вдалося відновити відео та опублікувати його, після чого комунікації банку змінилися, а публікація зі звинуваченням – зникла. На наступний день Євген Мецгер тимчасово склав повноваження на час внутрішнього розслідування.

Згодом йому, та ще трьом посадовцям, причетним до нападу, було вручено підозри.

7 жовтня журналісти "Схем" оприлюднили розслідування щодо державного Укрексімбанку, у приміщенні якого днями напали на знімальну групу. Також журналісти показали запитання, через які у них забрали камери й намагалися видалити інтерв’ю.

11 жовтня суд відправив відстороненого голову правління "Укрексімбанку" Євгена Мецгера та директора департаменту інформаційної політики "Укрексімбанку" Володимира Пікалова під нічний домашній арешт у справі щодо перешкоджання роботі журналістів програми "Схеми".

Відсторонений голова правління "Укрексімбанку" Євген Мецгер після скандалу з нападом на журналістів програми "Схеми" написав заяву про звільнення за власним бажанням. Згодом у наглядовій раді повідомили про звільнення Мецгера.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: