"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Мецгера і Ко звинувачують у нападі на журналістів “Схем”: справа пішла в суд

Вівторок, 2 листопада 2021, 18:55
 
фото: fb Мецгера

Прокурори скерували до суду справу про напад службовців державного "Укрексімбанку" на журналістів видання "Радіо Свобода". 

Джерело: пресслужба Київської міської прокуратури

Деталі: Поліція скерувала до суду обвинувальний акт стосовно чотирьох підозрюваних у нападі на журналістів програми "Схеми".

Дії колишнього голови правління банку Євгена Мецгера та його прессекретаря кваліфікують за статтею 171 Кримінального кодексу – "Незаконне вилучення зібраних журналістом матеріалів і технічних засобів, перешкоджання роботі журналіста, вчиненого службовою особою з використанням свого службового становища".

Реклама:

Дії директора департаменту банківської безпеки Ігоря Тельбізова та начальника управління внутрішньої безпеки кваліфікували за двома кримінальними статтями: за тією ж 171 та 121 - "Умисне вчинення насильницьких дій, які завдали фізичного болю та не спричинили тілесних ушкоджень".

Передісторія:

4 жовтня "Схеми" повідомили про напад у державному "Укрексімбанку" під час запису інтерв’ю із головою правління цієї фінустанови Євгеном Мецгером прямо у його кабінеті. Мецгеру не сподобалось одне із запитань журналіста-розслідувача Кирила Овсяного, після чого він наказав охороні "забрати камери" та "дістати із них касети". 

7 жовтня правоохоронці вручили підозру Мецгеру.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: