Борг у 300 мільярдів доларів: Evergrande відтермінувала дефолт 

Четвер, 21 жовтня 2021, 16:16
 
getty images

Китайська компанія Evergrande домовилася про відтермінування виплат за бондами у 260 млн доларів.

Про це повідомляє Reuters.

Китайська будівельна компанія домовилася про продовження вже протермінованої дати виплат за бондами у 260 млн доларів перед Jumbo Fortune Enterprises. Сторони зійшлися на відтермінування на три місяці за умови збільшення застави на ним.

Видання зазначає, що очільник Evergrande погодився влити особисті кошти у проєкт, який є заставою. за цим боргом.

Реклама:

Водночас це не означає тримісячний спокій для Evergrande. 20 жовтня стало відомо, що компанії не вдалося продати 50,1% акцій своєї "дочки" Evergrande Property Services Group за 2,6 млрд доларів, що би допомогло впоратися з борговим навантаженням.

Та незабаром компанія зіткнеться з датою виплат за іншими бондами у 83,5 млн доларів, яку вже переносили на місяць. Невиплата за ними означатиме дефолт компанії.

Цей місяць повинен був закінчитися у жовтні, але у Evergrande стверджують, що термін виплат досі не сплив.

Компанія продовжує працювати над угодами за кредитними лініями, аби уникнути дефолту. Наразі борг Evergrande становить близько 305 млрд доларів.

Нагадуємо:

Акції та облігації китайських девелоперів різко впали 8 жовтня, ринок побоюється поширення боргових проблем China Evergrande Group на весь сектор.

Повідомлялось, що на біржі у Гонконгу 4 жовтня призупинили торгівлю акціями одного з найбільших девелоперів Китаю Evergrande Group та його підрозділу - компанії з управління майном Evergrande Property Services Group. Evergrande могла продати контрольний пакет акцій свого підрозділу. Проте 20 жовтня стало відомо, що угода зірвалась.

Ще два китайських забудовника викликають занепокоєння щодо їхньої здатності погашати борг: Fantasia Holdings уже не змогла погасити облігації на суму 205,7 млн дол, а по Sinic Holdings є невизначеність щодо погашення облігацій у розмірі 246 млн дол.

Читайте також: Китайський гігант нерухомості Evergrande на межі дефолту і тягне за собою інших. Чи варто готуватися до світової кризи?

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: