Китайська Evergrande може продати контрольний пакет акцій свого підрозділу – ЗМІ

Понеділок, 4 жовтня 2021, 12:55
 
CNN

На біржі у Гонконгу 4 жовтня призупинили торгівлю акціями одного з найбільших девелоперів Китаю Evergrande Group та його підрозділу - компанії з управління майном Evergrande Property Services Group. Evergrande може продати контрольний пакет акцій свого підрозділу.

Про це пишуть AP, Reutets та СNBC.

При цьому, китайське онлайн-ЗМІ пише, що девелопер Hopson Development Holdings вивчає можливість купівлі контрольного пакету в Evergrande Property Services Group.

Як зазначає Reuters, Evergrande розраховує продати частки Hopson Development за понад 5 млрд дол.

Реклама:

Торги акціями Hopson в Гонконзі у понеділок також були призупинені.

У відділі зв'язків з громадськістю Hopson заявили, що компанія не коментуватиме "ринкові чутки".

У своєму оголошенні на біржі Гонконгу компанія Evergrande Property Services заявила, що її акції були призупинені для торгів до очікування оголошення про злиття або поглинання.

Про можливу угоду пише і CNBC - за його словами, Hopson призупинив торгівлю своїми акціями, посилаючись на неминуче оголошення "великої угоди" щодо придбання акцій компанії, яка котирується на біржі в Гонконгу.

Китайське державне видання Global Times повідомило з посиланням на неназвані ЗМІ, що Evergrande продасть близько 51% своїх акцій Hopson за понад 5 мільярдів доларів.

Читайте також: Китайський гігант нерухомості Evergrande на межі дефолту і тягне за собою інших. Чи варто готуватися до світової кризи?

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: