Рада зняла з розгляду законопроєкт про Бюджетний кодекс

Середа, 20 жовтня 2021, 11:30
 
фото: нбу

Верховна Рада зняла 20 жовтня з розгляду законопроєкт №6062 про внесення змін до Бюджетного кодексу (необхідний для прийняття бюджету-2022) через необхідність доопрацювання.

Про це відомо з трансляції засідання парламенту.

Зокрема, за словами представників "ЄС", у цьому законопроєкті пропонують "позбавити територіальні громади реальних фінансових ресурсів" - нардепи від "ЄС" заявили про необхідність зняття цього питання з розгляду.

Згодом нардеп від "ЄС" Ірина Геращенко додала, що фракція вимагає поставити цей проєкт закону на голосування, провалити його, "щоб вбивство децентралізпції ніколи не з'являлось у сесійній залі".

Реклама:

"Ми просимо зняти з розгляду урядовий законопроєкт №6062 з порядку денного у зв'язку із неузгодженістю. Просимо поставити на голосування і зняти з порядку денного", - сказав представник "Слуги народу" Андрій Мотовиловець.

Про необхідність доопрацювання законопроєкту та зняття з порядку денного заявили також представники "ОПЗЖ", "Довіри", "Голосу", "Батьківщини" та "За майбутнє".

Зрештою, 290-ма голосами нардепи підтримали пропозицію про зняття з розгляду законопроєкту про внесення змін до Бюджетного кодексу (№6062).

Після цього Рада перейшла до розгляду законпроєкту №6000 про держбюджет-2022 у 1 читанні.

Читайте також: Уряд затвердив бюджет-2022: хто отримає більше, а кому доведеться затягнути паски

Нагадаємо:

Міністр фінансів Сергій Марченко представив у Раді законопроєкт №6000 про державний бюджет України на 2022 рік.

Голова Верховної Ради заявив, що парламент має прийняти законопроєкт про держбюджет-2022 у 1 читанні до 20 жовтня.

Комітет Верховної Ради з питань бюджету рекомендував парламенту прийняти постанову про висновки і пропозиції до законопроєкту про держбюджет на 2022 рік.

Комітет рекомендував парламенту включити до порядку денного і прийняти за основу законопроєкт №6062, поданий Кабміном, про внесення змін до Бюджетного кодексу.

Олексій Павлиш, ЕП

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: