"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Оскарження конкурсу на директора БЕБ: суд відкрив нове провадження

Вівторок, 17 серпня 2021, 19:45
 
фото: оаск

Окружний адмінсуд Києва відкрив провадження у справі за позовом Дениса Осмоловського до Конкурсної комісії з проведення конкурсу на посаду директора Бюро економічної безпеки (БЕБ).

Про це повідомляє прес-служба суду.

"Суд ухвалив розглядати справу за правилами спрощеного позовного провадження без повідомлення сторін", - заявили в суді.

Серед вимог позову - визнати протиправним рішення комісії, затверджене протоколом від 29 липня 2021 №3, в частині, що стосується організації тестування на знання законодавства і вербально-логічне мислення, проведення перевірок, передбачених ЗУ "Про запобігання корупції" та "Про очищення влади", затвердження зразків тестових завдань та формули рейтингування кандидатів на посаду очільника БЕБ тощо.

Реклама:

Позивач вважає, що оскаржуваним рішенням було протиправно розширено обсяг повноважень Конкурсної комісії.

В ОАСК нагадують, що в провадженні суду вже перебуває справа за позовом Дениса Осмоловського до Кабінету міністрів щодо оскарження утворення БЕБ.

Як свідчать дані на Урядовому порталі, Денис Осмоловський брав участь у конкурсі на посаду очільника БЕБ.

Як йдеться в його автобіографії, Осмоловський, зокрема, працював на керівних посадах в Державній податковій адміністрації у м. Києві та у Чернігівській області.

З 2011 року - займається адвокатською практикою, зокрема, є головою адвокатського об'єднання "Адвокатський центр".

Більше про конкурс читайте у статті ЕП: Головний у країні з економічних злочинів: хто очолить Бюро економічної безпеки?

Нагадуємо:

Конкурсна комісія з призначення директора Бюро економічної безпеки провела співбесіди з 12 кандидатами та визначилася з трьома фіналістами, яких подадуть на розгляд прем’єр-міністрові Денису Шмигалю.

Конкурсна комісія допустила до конкурсу на зайняття посади директора Бюро економічної безпеки (БЕБ) 48 кандидатів - оприлюднили повний список претендентів.

29 липня конкурсна комісія не допустила Данилюка до конкурсу на посаду директора Бюро економічної безпеки – не підійшов диплом Університету Індіани. Глава цієї комісії – Милованов.

Колишній секретар РНБО Данилюк, якого відсторонили від участі в конкурсі на посаду очільника Бюро економічної безпеки, позивається до комісії, яка проводить конкурс. Справу буде розглядати скандальний Окружний адмінсуд Києва. 

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: