До конкурсу на директора Бюро економбезпеки допустили 48 кандидатів, Данилюка дискваліфікували

Четвер, 29 липня 2021, 12:57
Олександр Данилюк
Олександр Данилюк
Економічна правда

Конкурсна комісія не допустила ексміністра фінансів Олександра Данилюка до конкурсу на посади директора Бюро економічної безпеки – не підійшов диплом Університету Індіани, зрештою до конкурсу допустили 48 учасників.

Про це відомо з засідання комісії з конкурсу на зайняття посади директора БЕБ.

Голова комісії, ексміністр фінансів Тимофій Мілованов заявив про невідповідність Данилюка кваліфікаційним вимогам. Він не надав документи, що засвідчують наявність у нього вищої юридичної або економічної освіти, натомість надав документи, які засвідчують вищу освіту за спеціальністю, яка не відповідає вимогам конкурсу.

Данилюк закінчив Національний політехнічний університет (КПІ) за спеціальністю інженер-електрик і паралельно здобув освіту в галузі фінансів в Київському інституті інвестицій. 

Реклама:

МВА ексміністр отримав в Університеті Індіани, проте диплом не було нострифіковано, у зв’язку з чим комісія відмовилася його визнавати. Мілованов посилався на лист Міносвіти щодо того, що без належного визнання диплому в Україні немає підтвердження того, що освіта справді здобувалася та що документ є автентичним.

Згодом він написав у Facebook, що "закон не визнає автоматично іноземні дипломи". Данилюку слід було подати диплом в МОН на перевірку справжності диплому і того, чи прослухані курси відповідають спеціальності.

"Тому по суті комісія розуміє що освіта є, але по закону визнати цього не може. Бо є ксерокс диплому і немає підтвердження що цей ксерокс справжній", – написав Мілованов.

Сам же Данилюк каже, що з цим дипломом "працював на Волл-стріт, а після цього працював в міжнародних інвестиційних компаніях", тому обурений, що комісія його не визнала.

За Данилюка заступився міністр фінансів Сергій Марченко. Він посилався на те, що не було вимоги щодо нострифікації під час подання документів, проте Мілованов відповів, що це є законодавчою вимогою. Марченко висловив думку, що "це буде пояснюватися політично". "Я не проти законності цих рішень, мене цікавить, як ми це будемо пояснювати", – додав він.

"Або ми всіх 11 допускаємо і просимо виправити документи, або голосуємо за дискваліфікацію всіх", – заявив Мілованов. Зрештою, комісія проголосувала за зняття з конкурсу 11 осіб, Марченко утримався.

Більше про конкурс читайте у статті ЕП: Головний у країні з економічних злочинів: хто очолить Бюро економічної безпеки?

Нагадуємо:

З 16 червня комісія з проведення конкурсу на зайняття посади директора Бюро економічної безпеки оголосила відбір кандидатур, він відкритий до 7 липня 2021 року – комісія затвердила умови конкурсу.

Бюро економічної безпеки найімовірніше може очолити голова Державної фіскальної служби Вадим Мельник, колишній міністр фінансів Олександр Данилюк, член Ради Національного банку Василь Горбаль або колишній політик Микола Катеринчук.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: