Зеркаль йде з "Нафтогазу"

Середа, 26 травня 2021, 15:10
 

Радник голови правління "Нафтогазу" Лана Зеркаль покинула компанію після звільнення Андрія Коболєва і призначення головою компанії Юрія Вітренка.

Про це вона повідомила НВ Бізнес.

"Трудова книжка вже у мене на руках", - cказала Зеркаль журналісту видання.

"Поточна ситуація навколо Північного потоку-2 вкрай непроста. Багато років Нафтогаз об'єднував всіх, хто був готовий відстоювати інтереси України в цьому питанні. Це дозволило отримати відстрочку запуску Північного потоку-2 більш ніж на рік і зберегло Україні майже 3 млрд доларів доходу від газотранспортної системи. Я щиро вірю, що зараз вікно можливостей для України ще не закрито.

Реклама:

При об'єднанні зусиль всіх міжнародних союзників і активному включенні президента, Україна може в певній мірі знизити свої потенційні втрати. Але для цього важлива активна і скоординована робота всіх, кому важлива незалежна Україна, яка розвивається європейським шляхом", - заявила Зеркаль.

У 2014-2019 роках на посаді заступниці міністра закордонних справ Зеркаль займалась питаннями європейської інтеграції, зокрема, лібералізацією візового режиму з ЄС, а також представляла Україну у Міжнародному суді ООН та арбітражах у справах проти Росії. 

Зеркаль пішла з МЗС в грудні 2019 року, після чого була призначена радницею голови правління "Нафтогазу". 

Вона очолювала організацію роботи та супровід міжнародних арбітражів та іноземних судових і виконавчих проваджень "Нафтогазу" у спорах з "Газпромом" та у справах проти Російської Федерації.

Доповнено. 

"Трудова книжка сьогодні в мене в руках, період роботи в Нафтогазі завершено. Це був рік роботи з чудовою командою, яка працювала в міжнародних арбітражах проти Росії та забезпечувала спротив побудові "Північного потоку - 2".

Зусилля команди дозволили стримувати добудову проєкту весь цей час силою власних переконань та професійної роботи як у Вашингтоні, так і в європейських столицях. Санкції стали ключовим чинником збереження транзиту та 3-ох мільярдів доларів доходу від транзиту українською ГТС", - написала Зеркаль у Facebook.

За її словами, ситуація навколо газогону "сьогодні складна, якщо не критична".

"Але я щиро вірю, що не все втрачено. Щоб добігти цю останню милю боротьби саме зараз необхідним є об'єднання зусиль політиків на чолі з президентом та професійна і злагоджена робота дипломатичних команд та команд юристів. Всіх, кому небайдужа Україна, яка розвивається європейським шляхом.

Дуже сподіваюсь, що нова команда дослухається до наших порад і продовжить ефективну боротьбу проти ПП2", - додала вона.

Читайте також: Переворот у "Нафтогазі": чи(м) кращий Вітренко за Коболєва?

Нагадуємо:

Кабінет міністрів звільнив Андрія Коболєва з посади голови правління НАК "Нафтогаз України" і призначив Юрія Вітренка головою правління "Нафтогазу".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: