Уряд призначив ще двох заступників міністра енергетики

П'ятниця, 21 травня 2021, 18:20
 

На засіданні 21 травня Кабмін за поданням міністра енергетики Германа Галущенка призначив Юрія Власенка та Олексія Куракова заступниками глави Міненерго.

Про це повідомляє прес-служба відомства.

19 травня уряд затвердив кандидатуру Підкоморної Юлії Анатоліївни на посаду заступниці міністра енергетики – вона вже обіймала цю посаду до 2019 року.

Зазначається, що Юрій Власенко обійме посаду першого заступника міністра енергетики.

Реклама:

"Наша основна мета, як неодноразово зазначав міністр, - перехід від кризового реагування на нагальні проблеми до планових, прогнозованих стратегічних змін у галузі.

Однією з моїх ключових задач буде поглиблення діалогу із учасниками ринку та міжнародними партнерами", - заявив він.

Водночас Олексій Кураков опікуватиметься питаннями вугільної галузі та її реформування.

"Найголовніше моє завдання - це комплексне вирішення проблем, що накопичувалися у галузі роками", - сказав Кураков.

Юрій Власенко з 2015 року працював в апараті НКРЕКП, спеціалізувався на електроенергетиці.

"Олексій Кураков має понад 15 років досвіду роботи на управлінських посадах у підприємствах вугільної галузі, а також підприємствах теплової генерації.

Юлія Підкоморна працювала у Міністерстві енергетики з 2015 року. З 2016 року виконувала обов’язки державного секретаря Міністерства, у 2018-2019 обіймала посаду заступника міністра", - додали у відомстві.

Раніше ЕП з посиланням на джерела повідомляла, що команда новопризначеного очільника Міненерго Германа Галущенка складатиметься з чотирьох заступників: Максима Немчинова (зараз заступник голови Міненерго), Юрія Власенка (директор департаменту енергоринку НКРЕКП), Олексія Куракова (член дирекції "Центренерго") і Юлії Підкоморної (глава Української енергоасоціації).

Нагадуємо:

Кабмін 17 травня звільнив Юрія Бойка та Олександра Зоріна з посад заступників міністра енергетики.

Верховна Рада 29 квітня підтримала кандидатуру Германа Галущенка на посаду міністра енергетики України – він став першим постійним міністром за понад рік роботи уряду Дениса Шмигаля.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: