"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

"Інвестняні": Аграрії вже подали заявки на понад 360 мільйонів доларів

Неділя, 4 квітня 2021, 13:02

Агропідприємства вже подали заявки на отримання державної підтримки інвестиційних проектів відповідно до Закону "Про державну підтримку інвестиційних проектів зі значними інвестиціями" на суму 363 мільйони доларів.

Про це повідомив виконавчий директор Ukraine Invest Сергій Цивкач.

З початку року держустанова отримало звернень щодо нових інвестиційних проектів від 5-ти агропереробних компаній на загальну суму 363 млн доларів.

Ці компанії можуть отримати державну допомогу згідно з новим законом.

Реклама:

Читайте також: Безпорадні "інвестняні": чому звільняти інвесторів від податків і зборів – не кращий варіант

Нагадуємо:

Президент Володимир Зеленський підписав ініційований ним закон, який, зокрема, передбачає, що до 1 січня 2035 року від оподаткування ввізним митом звільняється устаткування та обладнання, яке ввозитиметься в Україну для реалізації інвестпроєктів.

Верховна Рада ухвалила у другому читанні та в цілому законопроєкти №3761 та №3762 президента Володимира Зеленського про податкові та митні пільги інвесторам для реалізації інвестиційного проєкту зі значними інвестиціями.

Президент Володимир Зеленський 10 лютого підписав закон "Про державну підтримку інвестиційних проектів із значними інвестиціями в Україні", який Рада ухвалила в грудні 2020 року.

17 грудння 2020 року Верховна Рада підтримала у другому читанні та в цілому законопроєкт №3760 "Про державну підтримку інвестиційних проєктів зі значними інвестиціями", поданий президентом Володимиром Зеленським.

1 грудня Верховна Рада не прийняла в цілому законопроєкт №3760 "Про державну підтримку інвестиційних проєктів зі значними інвестиціями", відправивши його на підготовку на повторне друге читання.

21 липня Верховна Рада прийняла за основу законопроєкт про держпідтримку інвестиційних проектів зі значними інвестиціями №3760.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: