Новий керівник Нацкомісії з цінних паперів розповів про пріоритети на посаді

П'ятниця, 5 березня 2021, 15:30

 

Новий голова Нацкомісії з цінних паперів та фондового ринку Руслан Магомедов має намір зробити ставку на розвиток енергобірж і клірингу у співпраці з ринком.

Про це він сказав в інтерв'ю "Інтерфакс-Україна".

"Товарні і особливо енергетичні біржі, кліринг - це те, що буде цікаво ринку в першу чергу, те, на що я збираюся зробити упор. Я бачу, що запит і бажання є: і з боку тих, хто готовий займатися організацією торгів, і з боку тих, для кого ці торги організовуються", - заявив Магомедов.

Реклама:

"Роботи на цьому новому для НКЦБФР напрямку буде багато, так як там - неоране поле.

Якщо раніше комісія "чистила" тих, кого вона знала, то тут потрібно буде знайти правильне рішення, щоб не витрусити якісне і не залишити неякісне", - пояснив він.

За його словами, грамотні дії регулятора, який з 1 липня стане регулятором товарних бірж, і учасників ринку можуть дати хороший результат вже в короткостроковій перспективі.

Магомедов зазначив, що на товарному ринку "є життя" і торгівля основним активом, тому потрібно доповнити це розвитком клірингу і бірж.

"Правильний механізм - той, при якому це роблять самі учасники ринку, а не держава виступить якимось творцем чогось там", - сказав він.

Він вважає, що інфраструктура фондового ринку - це бізнес, який повинен бути прибутковим і цікавим для власників і інвесторів.

"Завдання комісії як регулятора - створити такі умови, щоб в Україні це був цікавий бізнес, куди будуть приходити міжнародні стейкхолдери, куди будуть вкладати гроші навіть приватні інвестори. Я проти того, щоб оперативно когось кудись заганяти, це все буде як "державний телеканал": напевно, дивитися будуть, але тільки якщо він буде єдиним", - заявив глава НКЦБФР.

Коментуючи ідею його попередника Тимура Хромаєва про створення державою інфраструктурного холдингу, Магомедов назвав її цікавою, заявивши про необхідність зберігати зв'язок з ринком.

Читайте також: Зеленський почув голос фондового ринку: Хромаєва замінить радник Єрмака

Один проти всіх: чи втримається Хромаєв у кріслі голови Комісії з цінних паперів

Нагадаємо:

Національну комісію з цінних паперів та фондового ринку очолив радник керівника Офісу президента Руслан Магомедов.

Раніше повідомлялось, що після того, як каденція Тимура Хромаєва на посаді голови Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку завершилася минулих вихідних, регулятор очолить радник керівника Офісу Президента Руслан Магомедов.

Голова Нацкомісії з цінних паперів та фондового ринку Тимур Хромаєв, якого призначили на цю посаду 30 січня 2015 року терміном на 6 років, продовжував виконувати свої обов'язки до призначення нового голови.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: