"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Вітренко: Вугілля з держшахт на "Центренерго" буде поставлятись за прямими договорами

П'ятниця, 5 березня 2021, 14:10
 

В.о. міністра енергетики Юрій Вітренко заявив, що вугілля на "Центренерго" з держшахт буде поставлятись за прямими договорами, минаючи посередників.

Про це він сказав на засіданні комітету Ради з питань енергетики та житлово-комунальних послуг, передає "Інтерфакс-Україна".

"На сьогоднішній нараді з "Центренерго" і Фондом держмайна, який є його формальним власником, а потім на онлайн зустрічі з держшахтами ми погодили, як вугілля буде поставлятися на "Центренерго" за прямими договорами.

Те вугілля, яке вимагає збагачення, також через стовідсоткову держкомпанію буде поставлятися на збагачувальні комбінати, оскільки вони знаходяться в приватній оренді", - розповів Вітренко.

Реклама:

Відповідаючи на питання про погашення боргів, зокрема, перед шахтою "Надія", Вітренко сказав, що як тільки набуде чинності закон про відновлення повноважень в.о., він відразу ж підпише документи, необхідні для того, щоб "держпідтримка для шахт з бюджету була реалізована і гроші надійшли".

Нагадаємо:

Президент України Володимир Зеленський підписав закон про відновлення проведення конкурсів на зайняття посад державної служби.

В.о. міністра енергетики Юрій Вітренко заявив, що підтримує створення вертикально-інтегрованої компанії на базі "Центренерго" та державних шахт з її подальшої приватизацією.

Кабмін на початку жовтня 2020 року затвердив план заходів щодо створення акціонерного товариства (АТ) за участю державних вуглевидобувних підприємств і ПАТ "Центренерго".

Акціонерне товариство за участю "Центренерго" та держшахт може бути створене уже в першій половині 2021 року.

Кабмін за пропозицією Фонду держмайна призначив новим в.о. генерального директора ПАТ "Центренерго" Юрія Власенка.

Фонд держмайна повністю оновив склад дирекції  ПАТ "Центренерго", призначивши 8 топ-менеджерів компанії на чолі з в.о. гендиректора Юрієм Власенком.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: