Уряд призначив нового тимчасового керівника "Центренерго"

П'ятниця, 26 лютого 2021, 14:40
 

Кабмін за пропозицією Фонду держмайна призначив новим в.о. генерального директора ПАТ "Центренерго" Юрія Власенка.

Про це йдеться у розпорядженні від 26 лютого 2021 р. № 150-р, яке опублікували на Урядовому порталі.

"Погодитися з пропозицією Фонду державного майна України щодо призначення Власенка Юрія Петровича виконуючим обов’язки генерального директора публічного акціонерного товариства "Центренерго", - йдеться у розпорядженні.

Раніше Юрій Власенко займав посади директора Черкаського міського РЕМ, в.о. голови правління - генерального директора ВАТ "Черкасиобленерго", голови правління ВАТ "Черкасиобленерго".

Реклама:

У 2011-2014 роках був членом НКРЕКП.

Доповнено.

У Фонді держмайна заявили, що новопризначений керівник компанії Юрій Власенко продовжить фінансове оздоровлення "Центренерго" та підготовку до приватизації, "аби посилити вже отримані результати та досягти нових".

"Його досвід у сфері державного регулювання також стане запорукою подальшого підвищення прозорості роботи підприємства", - додали у відомстві.

"Фонд держмайна відновив контроль над "Центренерго" наприкінці весни минулого року. Олександру Корчинському, який тоді очолив підприємство, вдалося вивести компанію з кризи - 2020 рік "Центренерго" завершило з прибутком понад 50 млн грн, проти 2 млрд грн збитку у 2019 році.

Цей результат є вагомим внеском Олександра Корчинського в розвиток компанії. Фонд держмайна вдячний йому за управління компанією в цей складний період", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що наступний етап розвитку "Центренерго" - об'єднання з найбільш перспективними шахтами у єдиний холдинг з метою подальшої приватизації.

У Фонді пояснили, що це вимагає в тому числі оновлення складу менеджменту, саме тому за ініціативою відомства відбулася ротація керівництва.

"Першочерговими завданнями керівника стане впровадження оновленої стратегії гуртових продажів електроенергії та оптимізація витрат.

Окрім того, буде оптимізовано постачання вугільної продукції зі збільшенням частки постачання з шахт, які увійдуть до вертикально інтегрованого холдингу. Компанія віддаватиме пріоритет закупівлі вугілля тільки вітчизняного видобутку", - заявили в ФДМ.

Нагадаємо:

З 29 травня 2020 року виконуючим обов'язки гендиректора "Центренерго" був Олександр Корчинський.

Раніше керівник ПАТ "Центренерго" Олександр Корчинський звернувся до урядовців з проханням провести нараду під головуванням Міненерго за участю самої компанії, НАК "Нафтогаз", ПрАТ "НЕК "Укренерго" та ДП "Енергоринок" для вироблення механізму реструктуризації боргів компанії за газ.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: